Росія через конфлікт не постраждає, але залишиться без газу

Вівторок, 3 січня 2006, 15:08

Газовий конфлікт Росії й України не приведе до росту цін на газ усередині Росії.

Про це заявив у прямому ефірі радіостанції "Ехо Москви" офіційний представник Газпрому Сергій Купріянов, передає РІА "Новости".

"Внутрішні ціни на газ ніяк не пов'язані з нашою роботою на зовнішньому стосовно Росії ринку", - сказав він.

Купріянов також підкреслив, що Газпром має чітко пророблену юридичну позицію по даному конфлікті.

"Ми готові до того, щоб відстоювати нашу позицію і правоту на будь-якому рівні, у тому числі і до розглядів у різних інститутах", - відзначив він.

"У даний час Газпром поки не відчув серйозних утрат від вимушеного перебою з постачаннями газу до Європи, але час підведення підсумків ще не настав", - додав Купріянов.

В той же час, у випадку обмеження постачань російського газу через територію України, у Ростовській області без газопостачання може залишитися 21 населений пункт.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Південь" у вівторок офіційний представник обласного Департаменту по попередженню і ліквідації ЧС Олександр Бужак.

"У випадку відключення газової труби, що проходить по території України, без газопостачання може залишитися 21 населений пункт із населенням 23 тисяч чоловік Куйбишевського і Чертковского районів Ростовської області. Ці райони забезпечуються по газопроводу, прокладеному через територію України", - відзначив Бужак.

В даний час у Департаменті створений штаб по ліквідації можливих наслідків у випадку відключення газопостачання, передбачені міри "по перекладу об'єктів соціального і культурного призначення, а також частини домоволодінь на опалення дровами, вугіллям і мазутом".

Крім того, у Куйбишевський і Чертковский райони організовані постачання під опалювальні казани теплостанций твердого і рідкого палива.

"Створюється необхідний запас дров, вугілля і мазуту, а також прийняті заходів для безперебійної подачі електроенергії в зазначені райони з обліком її збільшеного споживання электрокалориферами", - сказав Бужак.

За його словами, "у даний час ситуація з подачею газу стабільна: газ у райони надходить у необхідній кількості".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News