Споживання газу скоротили на 15%, у Червоненка – на 22%

Вівторок, 3 січня 2006, 18:39

За оперативними даними Міністерства промислової політики, станом на 10.00 3 січня 2006 р. в металургійній галузі України споживання газу скоротилося на 15,7%, виробництво не зменшилося.

Про це повідомляє у прес-служба оперативного інформаційного центру при Кабміні.

В хімічний промисловості загрозливим для виведення з роботи більшості агрегатів стане зменшення споживання газу на 20%.

На сьогодні складною є ситуація на підприємствах "Рівне Азот", якому з 1,5 млн. м. куб. газу лімітовано 900 тисяч, та "Сумихімпром", які з 450 тисяч отримують 200 тис. м. куб. газу.

У машинобудівній галузі суттєво недоотримують НПО ім. Фрунзе (Суми) – на 34% та АвтоЗАЗ (Запоріжжя) – на 31 тис. м. куб.

Водночас, як передає УНІАН, заступник голови Запорізької облдержадміністрації Олександр Сін заявив, що у зв'язку з обмеженням Росією поставок газу Україні промислові підприємства Запорізької області вимушені скоротити споживання газу на 22%.

"На роботі тепломереж області ситуація з газом не позначиться: нинішній ліміт на поставки газу - 5 млн. 560 тис. кубометрів на добу, що достатньо для підтримки технологічного режиму. Що ж до промисловості, то тут доведеться скоротити споживання газу приблизно на 22% і перейти на альтернативні види опалювання", - заявив Сін.

Він також зазначив, що "не йдеться про підприємства, де газ пов'язаний з виробничим процесом".

Які конкретно підприємства, в які терміни і наскільки вимушені скоротити споживання газу, заступник губернатора не уточнив.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування