Івченко радий, що Росія здалася

Середа, 4 січня 2006, 10:33

Росія погодилася на пропозиції української сторони в питаннях плати за російський газ.

Так прокоментував підписання угоди між "Нафтогазом України" і "Газпромом" голова української компанії Олесій Івченко сайту "Разом", вилітаючи до Києва з Москви.

"Ми підписали Угоду, згідно з якою "Нафтогаз" з 1 січня купує газ для забезпечення газового балансу України по ціні 95 доларів за тисячу кубометрів на кордоні Україна-Росія", - сказав він.

"При цьому транзитна ставка за транзит російського газу в Європу піднімається з 1,09, як це було раніше до 1,6 доларів за тисячу кубометрів на сто кілометрів. За транзит "Газпром" платитиме, як і ми за спожитий газ", - підкреслив Івченкою.

"У "Газпрому" ми не будемо купувати газ, - зазначив голова "Нафтогазу". – Натомість ми його будемо купувати в "РосУкренерго" та в інших компаній, в яких нам буде це вигідно".

"Сьогодні угода підписана на п’ять років, - заявив Івченко, - і в ній є пункт, згідно з яким ціна транзиту і ціна газу може змінюватися виключно за взаємною згодою сторін".

"Росія випробовувала нас на міцність, перевіряла, на які умови нас можна штовхнути", -переконаний Івченко, - Але справедливість перемогла і ми заключили усі угоди на вигідних для України умовах"

"Росія погодилася на нашій умови, тому що правда була на нашій стороні", - вважає голова "Нафтогазу".

"Ми працювали виключно в правовому полі, ми не порушували ніяких договірних забов`язань, ми лишаємося надійним транзитером російського газу до Європи, тому нам і вдалося знайти компромісне рішення, яке влаштували обидві сторони", - сказав він.

"Від сьогодні Європа може спати спокійно, - заявив Івченко, - 2 січня ми отримали офіційну телеграму з диспетчерського управління "Газпрому" про те, що "Газпром" компенсує увесь той газ, якій він не до поставив протягом цих днів до Європи".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування