Єхануров тримався до останнього і радить росіянам повчитися культури

Середа, 4 січня 2006, 12:43

Прем’єр Юрій Єхануров заявляє, що від підписання договору про постачання російського газу в Україну виграла вся Європа.

"Виграли два народи – російський і український, виграла також вся Європа", - сказав він на прес-конференції у середу.

Говорячи про засідання Єврокомісії у Брюсселі, яка у середу мала розглянути питання газової кризи, Єхануров сказав: "В Брюсселі буде ще серйозна розмова, там зберуться серйозні люди і будуть розбиратися".

На питання, хто виграв у інформаційній війні під час газового конфлікту, прем’єр зазначив, що з російського боку відбувалася "масова інформаційна атака".

"На жаль, її підхопили деякі українські політичні сили, яких я назвав колабораціоністами. Це, звичайно, була спроба використати передвиборчу ситуацію під час передвиборчої кампанії, яка розпочалася в Україні", - сказав він.

За словами Єханурова, українська сторона "трималася до останнього за винятком одного заступника міністра у відпустці".

"Але він просто вже не витримав", - додав Єхануров, маючи на увазі заступника міністра закордонних справ Антона Бутейка, який в ефірі 5 каналу припустив, що Російська федерація розпадеться, як будь-яка імперія.

На питання, чи вимагатиме українська сторона вибачень від російської за образливі вислови і звинувачення у крадіжці російського газу, Єхануров сказав, що а "Газпром", який давав різкі коментарі, не є офіційним представником російської влади.

"Ви занадто багато вимагаєте", - сказав він.

Водночас Єхануров вкотре відкинув звинувачення "Газпрому" у крадіжці газу.

"Якщо є крадіжка, то контрабанда, а якщо нема контрабанди, то нема крадіжки", - сказав він, зазначивши, що російський газ, який потрапляв на територію України протягом перших днів нового року, може вважатися контрабандою.

За словами прем’єра, некоректні висловлювання представників "Газпрому" свідчать лише про їхню недостатню культуру.

"Термінологія залежить від культури. Я думаю, коли люди (в "Газпромі") почнуть працювати у Європі, у них і культура з’явиться", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...