Єхануров поміняє всім вікна і обіцяє, що буде весело

Середа, 4 січня 2006, 13:07

У 2006 році Росія поставить Україні 22 мільярди кубометрів газу, Туркменістан – близько 40 мільярдів. Транзит російського газу українською територією становитиме 110-112 мільярдів кубометрів.

Про це повідомив прем’єр Юрій Єхануров під час прес-конференції у середу, зазначивши, що загальне споживання газу в Україні складає 76,5 млрд. куб.м. газу.

За його словами, ця цифра є дуже високою і Україна повинна буде скорочувати свої потреби у газі, впроваджуючи енергозберігаючі технології.

"Моя мрія, щоб споживання газу було 1 мільярд на 1 мільйон населення, тобто 47 мільярдів кубометрів", - сказав Єхануров.

За словами Єханурова, Україна потребує якнайшвидшого впровадження енергозберігаючих технологій для досягнення енергонезалежності.

"Україна повинна прагнути до енергетичної незалежності, диверсифікації енергоресурсів, впровадження енергозберігаючих технологій, модернізації нашого виробництва", - сказав він.

За словами прем’єра, політика енергозбереження буде найближчим часом переглянута.

"Я думаю, нам треба замінити всі вікна в усій Україні. Я думаю, що це буде хороший бізнес для тих, хто буде цим займатися, ми навіть розглядаємо питання надання безпроцентного кредиту за рахунок бюджету, і таким чином ми хочемо стимулювати, щоб населення міняло вікна", - сказав він.

Після прес-конференції Єхануров підійшов до журналістів і спитав, як їхній настрій.

"Нічого, все буде добре. Після газу нас ще чекає трубна криза, я вам віддам Яценюка (міністра економіки), будете його питати, потім сирна... Буде весело, я обіцяю!", - сказав Єхануров, усміхаючись.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування