Україна і Росія змінять ЄС

Середа, 4 січня 2006, 14:10

Європа має потребу в більш скоординованій колективній політиці в галузі безпеки постачань енергоресурсів, вважає єврокомісар з енергетики Андріс Пібалгс.

"Європа має потребу в чіткій, більш колективній і скоординованій політиці в галузі безпеки постачань енергоресурсів", - заявив Пібалгс на прес-конференції у середу в Брюсселі.

"Сьогодні питання безпеки енергопоставок необхідним чином розглядаються країнами-членами Євросоюзу тільки на національному рівні, але нам необхідний більш широкий загальноєвропейський підхід до цих питань", - відзначив єврокомісар.

Реклама:

Він пообіцяв, що до березневого самміту ЄС Єврокомісія підготує проект нової енергетичної політики ЄС.

Пібалгс також відзначив, що Газпром і Нафтогаз України, досягши взаємоприйнятої угоди, продемонстрували свою здатність залишатися надійними постачальниками газу в Євросоюз.

"І Газпром, і Нафтогаз продемонстрували свою здатність залишатися цілком надійними постачальниками газу в ЄС", - заявив він.

ВІДЕО ДНЯ

"Незважаючи на те, що сьогоднішнє засідання координаційної групи ЄС по газу було досить коротким, воно було дуже корисним і транспарентним у плані обговорення питань, пов'язаних із забезпеченням безпеки постачань енергоресурсів до Європи", - вказав єврокомісар.

За його словами, успішне вирішення газової суперечки між Росією й Україною продемонструвало ефективність енергетичного діалогу ЄС з обома цими державами.

Як повідомлялося, у зв'язку з газовим конфліктом між Росією й Україною Пібалгс скликав у середу в бельгійській столиці засідання координаційної групи Євросоюзу по газу, до якої входять представники всіх 25 країн-членів цієї регіональної організації.

За словами Пібалгса, експерти зібралися, щоб обговорити питання забезпечення безпеки постачань газу до Європи в середньостроковій і довгостроковій перспективі.

РІА "Новості"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування