Від газових змін постраждає бюджет?

Середа, 4 січня 2006, 14:23

Нові умови постачань газу в Україну не спричинять прямих витрат бюджету, але можуть знизити рівень надходжень до нього.

Про це сказала в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у середу виконуюча обов'язки глави бюджетного комітету парламенту, лідер блоку НДП Людмила Супрун.

"Собівартість продукції українських підприємств виросте, відповідно знизяться надходження податку на прибуток", - вважає вона.

Супрун відзначила важливість того, що Верховна Рада не підтримала раніше пропозицій уряду про введення ПДВ на імпорт енергоносіїв. "У цьому випадку ціна газу значно перевищила б $100 за 1 тис. кубометрів", - сказала депутат.

У той же час секретар Ради нацбезпеки й оборони Анатолій Кінах вважає, що підписані між Україною і Росією угоди про постачання і транзит російського газу свідчать про готовність країн до нової якості міждержавних відносин.

Про це говориться в заяві секретаря РНБО, розповсюдженій у середу прес-службою Радбезу.

"Україна і Росія продемонстрували готовність до нової якості міждержавних відносин - рівноправного взаємовигідного співробітництву на основі ринкових методів і захисту національних економічних інтересів", - говориться в заяві.

За словами Кінаха, "переговори про умови постачань газу показали неприпустимість політичного тиску і неекономічних методів у питаннях формування умов україно-російської співробітництва".

"Дипломатія "без краваток" у відносинах між двома країнами безповоротно пройшла. Прийшов час вирішувати накопичені роками проблеми прагматичними, виключно ринковими методами і формувати умови рівноправного, взаємовигідного співробітництва двох держав на основі захисту національних економічних інтересів двох країн", - передає слова Кінаха прес-служба РНБО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...