Турчинов знає, що Україну зрадили

Середа, 4 січня 2006, 14:44

Екс-голова СБУ, керівник виборчого штабу Блоку Юлії Тимошенко Олександр Турчинов вважає підписання угоди між "Нафтогазом України" та "Газпромом" відвертою зрадою національних інтересів України.

Про це говориться в коментарі Турчинова, поширеному в середу.

"Керівництво НАК "Нафтогаз України" та Уряд продемонстрували повну і безумовну нездатність захищати національні інтереси України, її економічний суверенітет та державну незалежність", - вважає він.

Турчинов підкреслює, що керівництво держави легко піддалося на шантаж, залякування та погрози з боку іноземної комерційної структури і поступилося інтересами власної держави.

Більше того, "Нафтогаз" та Уряд "примудрилися програти газову війну навіть за тих умов, коли європейське співтовариство та весь цивілізований світ фактично засудили шантажистські вимоги РАО "Газпром" і виступили на боці України".

"Самовихваляння влади навколо безумовно програшної угоди викликає лише іронію. Виходить, що українська влада мало того, що програла, вона ще й не зрозуміла, що програла", - вважає Турчинов.

"Збереження в структурі енергетичного постачання України компанії "РосУкренерго", яка підозрюється в глобальних спекуляціях та корупції свідчить про неготовність керівництва держави протистояти корупційним загрозам та захищати національні інтереси України", - сказано в заяві.

"Більше того збереження посередницьких функцій "РосУкренерго", за явної очевидності використання тіньових схем останньою, свідчить про зацікавленість в збереженні таких схем на найвищому владному рівні", - вважає екс-голова СБУ.

Він закликає не обманюватися ціною 95 доларів від "Росукренерго", задекларованою "Нафтогазом". "Це - тимчасовий камуфляж і плата за руйнування енергетичної незалежності України", - вважає він.

Турчинов засмучений, що керівництво держави та Уряду "не знайшло в собі мужності скористатися раціональними пропозиціями спеціальної робочої групи, створеної Юлією Тимошенко, з безболісного і ефективного подолання енергетичної кризи та пішло шляхом найменшого спротиву – шляхом здачі державних позицій і зради національних інтересів".

Турчинов вважає ситуацію в галузі енергопостачання відверто небезпечною для національних інтересів України та такою, що потребує негайної реакції від президента, розслідування фактів державної зради Службою безпеки та Генпрокуратурою а також створення слідчої парламентської комісії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування