Росія допомогла Україні з газом, як на виборах президента

Середа, 4 січня 2006, 15:05

Спікер Держдуми Росії Борис Гризлов задоволений підсумками переговорів керівництва "Газпрому" і "Нафтогазу України" з постачань російського газу в Україну.

В інтерв'ю РІА "Новості" Гризлов підкреслив, що Росія завжди готова прийти на допомогу своєму сусідові, братньому народові України.

"Так було і рік тому, коли російська сторона брала активну участь у вирішенні політичної кризи в Україні, коли країна фактично знаходилася на порозі громадянської війни", - сказав спікер, який тоді був учасником переговорів.

За його словами, "рука допомоги" була протягнена Росією і зараз, коли в Україні, по суті, вибухнула економічна криза у зв'язку з неготовністю країни оплачувати постачання російського газу за ринковими цінами.

Голова палати відзначив, що як країна з ринковою економікою "Росія не може дозволити собі нескінченно субсидіювати економіку України".

Разом з тим, розуміючи проблему сусіда, і беручи до уваги стратегічні відносини, ту багато тисячолітню історію, що пов'язує народи двох країн, російська сторона постаралася знайти таке рішення газової проблеми, "яке дозволило б і надалі розвивати взаємини наших країн на основі добросусідства і конструктивного співробітництва", сказав Гризлов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...