Янукович лякає колапсом

Середа, 4 січня 2006, 16:11

Лідер Партії Регіонів Віктор Янукович вважає, що досягнення компромісу між Україною і Росією з проблем постачань газу не врятує нашу економіку від колапсу.

Про це йдеться в заяві Януковича, повідомляє прес-служба Партії Регіонів.

"Досягнення компромісу між Україною і Росією з проблеми постачань газу є пірровою перемогою офіційного Києва, оскільки підвищення цін на газ у будь-якому випадку загрожує нашій економіці колапсом", - сказано в заяві.

За словами Януковича, "як би не намагалася влада переконати громадян України в тому, що мова йде про ціну 95 доларів за тисячу кубометрів, насправді Росія візьме за газ стільки, скільки диктують ціни на світовому ринку".

"Економіка країни і пересічні споживачі газу відчують це дуже скоро", - додав він.

Янукович також стверджує, що Україні загрожує "повний провал бюджету, різке підвищення собівартості продукції вітчизняних підприємств, падіння нашої конкурентності на світових ринках".

Він також відзначає, що невідомо, який саме документ підписала влада і на яких умовах. "Мова може йти про якісь короткострокові домовленості з метою протягти до виборів", - заявляє він.

На думку Януковича, переговори з української сторони велися "купкою непрофесійно підготовлених чиновників, які працювали на певне замовлення і не виражали ні настроїв, ні волі народу".

Партія регіонів продовжує наполягати на скликанні позачергового засідання Верховної Ради з питання газу.

"Ми повинні наполягти на тому, що перехід на світові ціни на енергоносії можливий тільки після впровадження енергозберігаючих технологій, модернізації всього промислового комплексу України", - сказано в заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...