Україна хоче, щоб до неї й Росії приєдналися інші

Четвер, 5 січня 2006, 11:11

Україна продовжить наполягати на розширенні кола учасників ТОВ "Міжнародний консорціум з управління і розвитку газотранспортної системи України" (ГТК)

Про це повідомив міністр палива й енергетики України, голова ради учасників ГТК Іван Плачков в ефірі Першого національного каналу в середу ввечері.

"Ми розглянемо питання про залучення до участі в консорціумі країн, що мають ресурси газу, і європейських країн - великих споживачів газу", - прокоментував він майбутню зустріч учасників консорціуму.

Плачков також повідомив, що українська сторона на наступних зборах учасників ГТК буде піднімати питання "спільної роботи по українських підземних сховищах газу".

Будівництво ділянки Богородчани - Ужгород почнеться 1 лютого 2006 року, уточнив міністр.

ТОВ "Міжнародний консорціум з управління і розвитку газотранспортної системи України" створено на паритетних началах НАК "Нафтогаз України" і "Газпромом" у 2002 році. Статутний капітал ГТК складає 186,55 млн. грн.

Газопровід Богородчани - Ужгород, довжиною 240 км, є частиною магістрального газопроводу Новопсков (Росія) - Ужгород (Україна). Його проектна потужність - 19 млрд. куб. м газу на рік, вартість проекту - близько $560 млн.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування