Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З Путіним поговорять про газ

Четвер, 5 січня 2006, 12:27

Тема постачання енергоносіїв стане однією з головних під час зустрічі канцлера Німеччини Ангели Меркель з президентом Росії Володимиром Путіним.

Як повідомляє "Німецька хвиля", про це заявив у середу в Берліні офіційний представник уряду.

Меркель також привітала врегулювання російсько-української газової кризи. Її візит до Москви заплановано на середину січня.

Водночас США позитивно сприйняли звістку про досягнення компромісу в суперечці між Росією та Україною навколо цін на газ.

Як заявив у середу речник держдепартаменту Шон Маккормак, тим самим сторони поклали край небезпечній кризі в українсько-російських відносинах.

Маккормак наголосив, що ця криза стала уроком для всіх й тепер спонукатиме до перегляду засадничих принципів енергетичної безпеки в регіоні.

"Необхідно докласти багато зусиль, щоб зробити енергетичний сектор в регіоні прозорим і стабільним",- сказав він.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо ролі США в розв'язанні українсько-російського газового конфлікту він заявив, що Вашингтон контактував з офіційними особами як Києва, так і Москви. Однак принципової домовленості було досягнуто без будь-якого посередництва на переговорах між представниками Газпрому та Нафтогазу України.

Голова правління німецької газової компанії E.ON Ruhrgas AG Буркхард Бергманн також привітав врегулювання газового конфлікту між Росією й Україною, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на АГІ.

"Ми сподіваємося, що тим самим невизначеність щодо постачань газу в Західну Європу і Німеччину буде розвіяна не тільки на даний момент, але й у середньостроковій перспективі", - цитує Бергмана прес-служба "Рургазу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...