Мороз не знає, змовились українці чи помилились

Четвер, 5 січня 2006, 14:18

Лідер Соцпартії Олександр Мороз вважає позитивними перехід на грошові розрахунки за транзит газу та прийнятною формулу фінансового забезпечення поставок газу в Україну.

Про це говориться в коментарі Мороза з приводу підписання п’ятирічної угоди між російським "Газпромом" і "Нафтогазом України", поширеному в четвер.

"Вибрана формула фінансового забезпечення поставок газу в Україну і транзиту російського газу в Європу прийнятна, але конкретне наповнення цієї формули небезпечне колосальними збитками для України, її бюджету, для окремих галузей економіки. Воно потребує окремого аналізу", - попереджає політик.

"Якщо це не продумана схема для задоволення приватних інтересів кількох олігархів в сусідніх державах, тоді це, схоже, груба помилка української сторони", - вважає він.

Водночас лідер Компарії Петро Симоненко пов'язує досягнуті домовленості з намаганням українського керівництва "нагріти руки" на експлуатації газотранспортної системи.

За словами Симоненка, які передає прес-служба КПУ, умови договору "свідчать про наміри керівників ПЕКу та наближених до них комерційних структур, а також вищого українського керівництва на чолі з президентом Ющенком, нагріти "чисті руки" на експлуатації державної газотранспортної системи України з використанням тіньових схем постачання газу промисловим підприємствам і населенню".

Разом з тим, лідер блоку "Народна опозиція" Наталя Вітренко закликала "терміново зібрати Верховну Раду і примусити Віктора Ющенка подати у відставку за державний злочин".

Як повідомляє УНІАН, вона висловила переконаність у тому, що в результаті останніх "газових" домовленостей може серйозно постраждати українська промисловість, в першу чергу - хімічна й металургійна.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування