Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд не допоміг Лазаренку. Він піде в інший

Четвер, 5 січня 2006, 15:43

Печерський районний суд Києва у четвер відмовив Павлу Лазаренку в задоволенні його позову щодо скасування, як незаконної, постанови Центрвиборчкому від 27 грудня, згідно з якою Лазаренку відмовлено у реєстрації кандидатом в депутати.

Адвокат Лазаренка Марина Долгопола повідомляє, що 6 січня від Лазаренка буде подано апеляційну скаргу до Вищого адміністративного суду України, який має розглянути це питання по суті у передбачений законом дводенний термін.

Коментуючи рішення Печерського суду, Долгопола відзначила, що воно "є незаконним та безпідставним, але передбачуваним, оскільки головуючим у цій справі було призначено суддю Андрія Мельника, який відомий упередженістю та необ’єктивністю до особи Лазаренка".

Вона зазначає, що у 2001 році цей суддя розглядав питання про застосування до Лазаренка запобіжного заходу та допустив при цьому порушення законодавства, в т. ч. грубо порушив право на захист, у зв’язку з чим це судове рішення дотепер оскаржується Лазаренком.

З боку ж Лазаренка не було заявлено відвід цьому судді, щоб не затягувати розгляд справи та оскільки за вищезазначених обставин суддя Мельник мав би скористатися правом на самовідвід.

"Адвокати Лазаренка переконані, що рішення Вищого адміністративного суду України буде на користь Павла Лазаренка, оскільки для цього є надзвичайно багато вагомих та безперечних юридичних підстав, що містяться в нормах національного та міжнародного законодавств, які проігнорувала Центральна виборча комісія та на які не захотів звернути увагу Печерський районний суд Києва", - говориться в заяві адвоката.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування