ТИМОШЕНКО ДУМАЄ, ЩО ІВЧЕНКО "ЗДАВ" УКРАЇНУ МОГІЛЕВИЧУ

Четвер, 5 січня 2006, 16:06

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляє, що в результаті угоди про врегулювання газової кризи, підписана "Газпромом" та "Нафтогазом", Україна може позбутися газотранспортної системи.

"Цією угодою створене спільне підприємство і передбачено, що в статутний фонд цього підприємства будуть внесені фінансові ресурси, а також активи. Я стверджую, що в якості таких активів в усних домовленостях було передбачено вкладання в РосУкрЕнерго частини нашої газотранспортної системи", - сказала Тимошенко на прес-конференції у четвер.

Тимошенко заявила також, що компанія "РосУкрЕнерго" зараз набирає кредити, щоб пізніше заявити про своє банкрутство і неплатоспроможність, і розрахуватися за кредитами газотранспортною системою України.

Тимошенко також назвала РосУкрЕнерго "напівкримінальною структурою" і зазначила, що звертатиметься до СБУ з вимогою розслідування її діяльності.

"Ми вимагаємо припинити будь-які комерційні стосунки з РосУкрЕнерго і звертаємося до СБУ, щоб вона розслідувала, хто є засновником цієї кримінальної структури", - сказала Тимошенко.

"За нашими даними засновниками є ті люди, які очолювали або очолюють "Нафтогаз" і які є практично особами, які визначені вищим керівництвом для того, щоб тримати колосальні фінансові баланси вже приватного характеру, тобто діє мегакорупційна схема в Україні, яка має найвищий політичний дах", - додала вона.

На питання, чи справді до діяльності цієї компанії причетний кримінальний авторитет, який перебуває у розшуку ФБР, Семен Могілевич, Тимошенко відповіла, що "вже лінивому зрозуміло, що Могілевич має відношення до РосУкрЕнерго".

"Знаєте, була така картина Рєпіна, як запорожці писали листа турецькому султану. Так тепер у нас буде картина, як Івченко пише угоду про здачу національних інтересів Могілевичу", - сказала вона.

За словами Тимошенко, угода про вирішення газової кризи свідчить про те, що "насправді через посередництво РосУкрЕнерго таки прийняли ціну газу від Росії 230 доларів за тис. куб. м.".

"При чому ця ціна абсолютно не зафіксована на якийсь період. Вона буде потім визначатися по формулі, яка не надана в цьому документі і ми не застраховані від того, що через кілька місяців ця ціна буде спонтанно підніматися", - додала Тимошенко.

При цьому вона зазначила, що ціна на транзит російського газу українською територією зафіксована цим договором на 5 років як незмінна.

"В цій угоді прийняте, на мій погляд, злочинне рішення, де розділили транспортування російського газу через територію України і відмежували від ціни закупки російського газу, тобто розірвали зв’язку транзит-газ", - сказала Тимошенко.

Саме ця зв’язка, на її думку, була запорукою стабільності постачання російського газу до 1 січня 2009 року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
13:54
Виробник IRIS-T обіцяє надіслати ще одну система в Україну "за кілька тижнів"
13:51
ВАКС дозволив конфіскувати активи експрезидента "Мотор Січі" Богуслаєва
13:43
Чи може дзвінок чи відео з полону змінити статус зниклого безвісти – пояснює Координаційний штаб
13:38
Вночі основною ціллю росіян був Івано-Франківськ – ПС
13:25
фотоУ Києві прощаються з письменником і громадським діячем Дмитром Капрановим
13:19
Співвласник "Космолоту" заявляє, що українські чиновники вимагають в нього мільйони євро – FT
13:01
Проєкт української фотографки Юлії Кочетової переміг у World Press Photo 2024
12:59
Удар по аеродрому в Джанкої: ГУР повідомило про ураження 4 установок С-400 ворога
12:50
футболЛунін про серію пенальті проти "МанСіті": Ми готувалися до всіх можливих пенальтистів і вирішили ризикнути
12:47
Розвідка Британії: Чорноморський флот РФ суттєво знизив активність та ховається у Новоросійську
Усі новини...