Туркменський газ поділять навпіл

Четвер, 5 січня 2006, 19:23

Баланс газу в Україні на 2006 рік складе 77 млрд. кубометрів.

Про це повідомив у четвер журналістам секретар Ради нацбезпеки й оборони Анатолій Кінах.

Зокрема, 20 млрд. кубометрів - це газ власного видобутку, 23 млрд. кубометрів - прямі постачання з Туркменістану.

Крім того, не менш 34 млрд. кубометрів складе газ з Російської Федерації і країн Середньої Азії (Туркменістан, Узбекистан і Казахстан), який реалізує спільне підприємство НАК "Нафтогаз України" і компанії "РусУкрЕнерго".

За його словами, спільне підприємство НАК "Нафтогаз України" і компанії "РосУкрЕнерго" буде мати українську реєстрацію і працювати в рамках українського законодавства.

При цьому Кінах відзначив важливість для України своєчасних постачань у необхідних обсягах і за погодженою ціною. "Це ми будемо жорстко контролювати", - підкреслив Кінах.

При цьому Секретар РНБО висловив подяку Туркменістану за чітке виконання своїх контрактних зобов'язань з постачання газу в Україну. Він нагадав, що Україна і Туркменістан підписали контракт про постачання в 2006 році 40 млрд. кубометрів туркменського газу.

Секретар РНБО також повідомив, що компанія "РосУкрЕнерго" поставляє природний газ лише до державного кордону України і Росії. При цьому він відзначив, що компанію, яка поставляє газ до українського кордону, вибирає ВАТ "Газпром".

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування