УКРАЇНІ ВИЯВИВСЯ НЕ ПОТРІБНИЙ РОСІЙСЬКИЙ ГАЗ

П'ятниця, 6 січня 2006, 11:31

НАК "Нафтогаз України" і спільне підприємство з її участю, що буде створено до 1 лютого, у поточному році не буде отримувати через RosUkrEnergo російський природний газ.

"Ми поки не бачимо в нашому балансі російського газу, він нам не потрібний. Якщо коли-небудь знадобиться, то будемо вести переговори з "РосУкрЕнерго", - повідомив журналістам перший заступник голови правління "Нафтогазу України" Андрій Лопушанський.

Він пояснив, що СП буде отримувати в RosUkrEnergo природний газ середньоазіатського походження.

"Ми з "РосУкрЕнерго" і з "Газпромом" домовилися, що основна маса середньоазіатського газу буде йти для забезпечення балансу України", - сказав Лопушанський.

Як стверджує перший заступник голови правління "Нафтогазу України", ВАТ "Газпром" (РФ) передало RosUkrEnergo більше 50 млрд. куб. м газу, а RosUkrEnergo взяло на себе зобов'язання поставити в Україну 34 млрд. куб. м газу в 2006 році.

Коментуючи основні напрямки діяльності СП "Нафтогазу України" і RosUkrEnergo, Лопушанський сказав, що підприємство не буде брати участь в операціях з транспортування середньоазіатського газу. "Буде займатися тільки закупівлею і продажем газу на території України", - підкреслив він.

Як повідомлявся, "Газпром", "Нафтогаз України" і RosUkrEnergo 4 січня підписали Угоду про врегулювання відносин у газовій сфері.

Сторони погоджують як постачальника російського газу в Україну компанію RosUkrEnergo. "Газпром" з 1 січня 2006 року не здійснює постачання російського природного газу в Україну.

Для реалізації на внутрішньому ринку України природного газу, що надходить з території Російської Федерації, сторони домовилися, що "Нафтогаз України" і RosUkrEnergo у максимально короткий термін, не пізніше 1 лютого 2006 року, створять СП.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування