Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведько сердиться, що депутати досі на свободі

П'ятниця, 6 січня 2006, 11:46

Генпрокуратура стурбована переважним незадоволенням подань на притягнення депутатів місцевих рад до кримінальної відповідальності.

Як зазначає прес-служба відомства у п’ятницю, Конституційні гарантії про рівність громадян перед законом, а також пункт, що правосуддя у державі здійснюється виключно судами, "не в повній мірі реалізуються щодо депутатів місцевих рад".

"За час існування такої недоторканості прокурорами усіх рівнів направлено до сільських, селищних, міських, районних та обласних рад 514 подань на притягнення депутатів до кримінальної відповідальності. Та лише 73 із них було задоволено, а 326 – відхилено, решта ж, наразі, розглядається", - повідомляє Генпрокуратура.

Зокрема, радами у Дніпропетровській області з 37 подань відхилено 30, у Сумській області з 29 подань відхилено 22 і лише 3 задоволено. Із 16 подань, внесених до органів місцевого самоврядування Тернопільської області відхилено 14.

У Волинській, Донецькій, Миколаївській, Одеській та Хмельницькій областях взагалі не надано жодної згоди на притягнення депутатів місцевих рад до кримінальної відповідальності, зазначає Генпрокуратура.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування