Путін подякував Ющенку за те, що він відвів його від темних схем

П'ятниця, 6 січня 2006, 15:29

Президент Росії Володимир Путін подякував керівництву України і президенту Віктору Ющенку за те рішення, що було ухвалено з російсько-української взаємодії в газовій сфері.

"Уперше за багато років ми йдемо від сірих непрозорих схем, які нічого не мали спільного ні з ринковими відносинами, ні з інтересами наших держав, і вперше виходимо на абсолютно прозорі, рівноправні відносини, які не тільки поліпшать російсько-українську взаємодію в енергетиці, але й будуть сприяти стабілізації енергетичних ринків у Європі, росту авторитету наших держав як надійних і передбачуваних партнерів", - підкреслив Путін.

Він завірив, що "російська сторона зробить усе необхідне для виконання всіх прийнятих на себе зобов'язань, і більше того, готова буде в однобічному порядку надати українській стороні необхідну допомогу і підтримку у вирішенні її енергетичних проблем, якщо в цьому буде необхідність і відповідне прохання з боку нашого партнера".

Водночас високопоставлене джерело в уряді Росії висловило щиру подяку прем'єру України Юрію Єханурову за високу оцінку професіоналізму російської сторони в ході переговорів по газовому питанню.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування