Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Індійські бізнесмени менше дратуватимуть Путіна і своїх працівників

П'ятниця, 6 січня 2006, 16:51

Криворізький гірничо-металургійний комбінат "Криворіжсталь" скорочує споживання природного газу, повністю відмовляючись від його застосування в доменному виробництві.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив генеральний директор об'єднання коксохімічних підприємств "Укркокс" (Дніпропетровськ) Анатолій Старовойт за підсумками регіонального "круглого столу" з питань енергозбереження, що пройшов у Дніпропетровську в п'ятницю.

За його словами, нові власники "Криворіжсталі" у п'ятницю дали вказівку повністю відмовитися від використання природного газу в доменних печах, перейшовши на використання коксу, а також застосування більш якісної залізорудної сировини.

"Застосування більш якісної залізорудної сировини дозволить скоротити енерговитрати, що дасть можливість знизити споживання енергоресурсів", - пояснив співрозмовник агентства.

При цьому експерт не уточнив, наскільки скоротиться споживання природного газу при відмові меткомбінату використовувати даний вид палива в доменному процесі.

Разом з тим, Mittal Steel підвищив заробітну плату на меткомбінаті "Криворіжсталь" відповідно до галузевої тарифної угоди і контракту по покупці 93,02% акцій підприємства, повідомляється в офіційній інформації правління ВАТ "Криворіжсталь".

Таким чином, підкреслюється в документі, ВАТ "Криворіжсталь" стало першим підприємством гірничо-металургійного комплексу України, де вже сьогодні виконали вимоги ЦК профспілки гірників і металургів України, галузевої угоди й установили величину тарифної ставки працівника першого розряду з нормальними умовами праці на рівні прожиткового мінімуму для працездатних осіб в Україні.

Як повідомлялося, профком "Криворіжсталі" вимагав від нових власників підприємства підвищення зарплати працівникам у відповідності з узятими зобов'язаннями. При цьому 23 грудня в Кривому Розі відбулася акція протесту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування