Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Після свят Єханурова допитають

Субота, 7 січня 2006, 11:06

У вівторок, 10 січня, Верховна Рада заслухає звіт уряду про співпрацю в газовій сфері і про забезпечення країни енергоносіями.

Про це повідомив журналістам спікер Верховної Ради Володимир Литвин у суботу в Києві.

Спікер зазначив, що в ході обговорення цього питання повинні бути розставлені відповідні акценти, оскільки і форма і зміст такої співпраці "не повною мірою влаштовують Україну".

Як підкреслив Литвин, "якщо говорити про форму такої співпраці, то НАК "Нафтогаз Україна" не має права у відповідності зі своїм статутом створювати спільні підприємства, а може створити тільки дочірнє підприємство".

За словами спікера, необхідно буде запропонувати й уряду і керівникам галузі "читати спочатку документи, а після цього їх підписувати".

Якщо говорити про зміст, сказав Литвин, "то нас завіряли, що ми підписали угоду про постачання туркменського газу в обсягах 40 млрд. кубометрів, але якщо читати документ, що підписаний, то там немає газу, що закупила України власне в Туркменістану, оскільки це газ російської структури".

"Я думаю, що Верховна Рада дасть відповідні оцінки", - сказав Литвин.

Спікер висловив думку про те, що парламент припинить спроби деяких високих посадових осіб "експериментувати і надалі над Україною і дасть їм можливість зосередиться власне на виборчій кампанії без можливості використання своїх посадових статусів".

Литвин нагадав, що відповідно до положень оновленої Конституції України голова Верховної Ради організовує роботу парламенту. Крім того, позиції, висловлені парламентськими фракціями з газових проблем свідчать про необхідність заслуховування такого звіту уряду.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування