Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко не пустили на 5 канал. Але запрошують знову

Неділя, 8 січня 2006, 17:56

Лідера БЮТ Юлію Тимошенко не допустили до телеефіру на 5 каналі.

Про це "Українській правді" повідомив прес-секретар Тимошенко Віталій Чепінога.

За його словами, Тимошенко була запрошена для участі у програмі "Час пік" на 5 каналі, присвяченій газовим питанням.

"Але згодом з’ясувалося, що програму знято з ефіру з незрозумілих причин", - сказав Чепінога.

За його словами, продюсер каналу пояснював відмову спочатку "незрозумілою" статтею виборчого законодавства, яка обмежує участь лідерів політичних сил у телеефірі.

Потім, як зазначив Чепінога, керівники каналу послалися на те, що для Тимошенко не змогли знайти опонента. "Однак ведучі програми нам повідомили, що був Івченко, який погодився коментувати по телефону", - сказав він.

"Потім нам сказали, що змінилася сітка мовлення і що програма не вийде", - додав прес-секретар.

За його словами, Тимошенко висловила жаль з приводу того, "що канал чесних новин діє такими нечесними методами, але вона з повагою ставиться до творчого колективу каналу і в жодному разі не покладає відповідальність на них за цей інцидент".

***

Водночас "5 канал" заявляє, що для них є неприпустим маніпулювання інформацією та звинувачення у заангажованості чи застосуванні цензури.

В офіційній заяві канал повідомляє, що був прикро вражений заявою Чепіноги.

"Справа в тім, що формат програми «Час пік», яка є спільним проектом 5 каналу та радіо «Свобода» передбачає обговорення резонансних тем тижня у дебатній студії за участі двох сторін", - говориться в заяві.

"На превеликий жаль, за півтори години до ефіру з’ясувалося, що програма фактично не готова, у студії окрім ведучого, передбачалася наявність тільки Юлії Тимошенко", - повідомляє канал.

Зазначаючи, що у контексті подій тижня та прес-конференції Юлії Тимошенко позиція лідера БЮТ була цілком зрозумілою, канал наголошує, що "відсутність опонента перетворила б програму на передвиборну трибуну для проголошення власної позиції, що можна трактувати як агітацію".

Через це було ухвалено рішення зняти програму з ефіру. Однак пізніше, вже за півгодини до ефіру, з’ясувалося, що участь у програмі і тільки у телефонному режимі може взяти голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Івченко.

Але технологічно відновити вихід програми не було можливим, зазначає канал.

Канал наголошує, що на тлі "газової кризи" між Україною та Росією, яку останнім часом активно почали використовувати українські політики у власних політичних цілях повну та цілісну картину може забезпечити лише присутність двох точок зору в ефірі.

"Більш того, Ю.В.Тимошенко не є чинним учасником переговорного процесу і усі її коментарі стосовно газової проблематики мають політичний та оціночний характер", - говориться в заяві.

5 канал пропонує Тимошенко взяти участь у підсумковій програмі "Час" вже від 9 січня, за умови дотримання засад каналу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...