Підсудні в справі Гонгадзе не встигли розповісти всі секретні речі

Середа, 1 лютого 2006, 09:40

Засідання апеляційного суду Києва по розгляду справи про обвинувачення виконавців убивства журналіста Георгія Гонгадзе продовжиться в четвер, 2 лютого, об 11.00.

Про це повідомив журналістам адвокат матері журналіста Лесі Гонгадзе Андрій Федур.

За його словами, суд на засіданні в середу допитував підсудного Олександра Поповича. Його допит ще не закінчено.

В середу в судовому слуханні по справі про вбивство Георгія Гонгадзе розпочалися допити підсудних, які проходять у закритому режимі.

Журналістів попросили залишити залу суду, після того як суддя повідомила, що відхили клопотання адвоката Лесі Гонгадзе Андрія Федура про переведення слухань у відкритий режим.

При цьому підсудний Микола Протасов, захищаючи закритість процесу, заявив, що впродовж допиту він буде "давати свідчення, де буде вказувати прізвища осіб, які ще працюють в органах, а також (надавати) інформацію про методи та об’єкти їх роботи".

"Апарат, який проводив зовнішнє спостереження є закритим. Навіть моя сім'я 25 років не знала, що я працюю в органах. Отже, ця інформація є державною таємницею", - сказав підсудний.

Цю позицію підтримали підсудні Костенко та Попович.

Перед цим в судовому засіданні по справі про вбивство Георгія Гонгадзе було оголошено 20-хвилинну перерву.

Причиною, за словами судді Ірини Григор'євої, став той факт, що представники державного обвинувачення та один із підсудних (Костенко) попросили час на ознайомлення з текстом інтерв’ю керівника оперативно-слідчої групи ГПУ Романа Шубіна газеті "Факти" від 23 грудня 2005 року, де йшлося про обставини вбивства Гонгадзе.

При цьому адвокат Лесі Гонгадзе Андрій Федур виступив проти, зазначивши, що ця стаття за змістом повністю збігається з обвинувальним вироком.

На його думку, вирок не треба було зачитувати минулого разу в закритому режимі.

Водночас представники прокуратури назвали клопотання Федура "піар-акцією, яку взагалі не варто розглядати".

За словами представника прокуратури Володимира Шилова, "пан Федур шляхом перекручування фактів намагається переконати суспільство, що обвинувальний вирок і інтерв’ю Шубіна "Фактам" збігаються за змістом".

"Але, зокрема, в інтерв’ю відсутні відомості про осіб, їхні повноваження та дії, які зачитувалися в обвинувальному вироку і становили державну таємницю", - зазначив Шилов.

На початку засідання Федур подав заперечення на дії головуючої по справі судді Григор'євої, оскільки вона заборонила увімкнути відеокамеру, яку він приніс на засідання, як і обіцяв журналістам.

Українська правда, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування