Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович на 70% у Брюсселі

Середа, 1 лютого 2006, 10:18

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович поки не дав Європарламенту остаточної відповіді про дату приїзду в Брюссель.

"Кілька днів тому нам сказали, що Янукович на 70% буде. Ми попросили його визначитися з конкретною датою приїзду, але поки так і не одержали офіційну відповідь", - сказали газеті "Дело" у Європарламенті.

Раніше радник лідера "регіоналів" Ганна Герман відзначила, що Янукович "швидше за все, прийме запрошення, якщо мова йде про виступ у Європарламенті, а не тільки на засіданні у вузькому форматі".

У прес-службі Партії регіонів повідомили, що Янукович має намір їхати в Брюссель.

"Він буде. Зараз уточнюються терміни", - сказав виданню "Дело" прес-секретар Януковича Родіон Мірошников.

"Він буде говорити про сьогоднішнє становище в Україні. Про що конкретно, поки не вирішено", - повідомив прес-секретар Партії регіонів Олександр Тарнавський.

Як відомо, 1 лютого лідер БЮТ Юлія Тимошенко виступить перед членами делегації Європейського парламенту у зв'язках з Україною в Брюсселі.

"Головне питання, що цікавить Брюссель – це майбутнє України після перемоги Блоку Юлії Тимошенко, - повідомив представник БЮТ Андрій Шкіль. - Крім того, основною тезою її виступу буде те, що жодні кримінальні угоди уряд Юлії Тимошенко підписувати не буде".

Європарламентарії очікують, що Тимошенко представить своє бачення інтеграції України в європейські структури.

"Особливо нас цікавить, як саме Тимошенко планує інформувати громадськість України про євроінтеграційні процеси", - сказали в прес-службі Європарламенту.

Міністр закордонних справ Борис Тарасюк виступив в Європарламенті у понеділок.

Він пообіцяв, що вибори до Верховної Ради будуть чесними і демократичними. Тарасюк відзначив, що членство в ЄС залишається для України кінцевою метою, але водночас Україна очікує на переговори за новим договором про асоціацію і партнерство.

Як повідомлялося раніше, у середині січня європарламентарії прийняли рішення запросити в Брюссель Юлію Тимошенко, Віктора Януковича і Бориса Тарасюка як "трьох основних політичних сил в Україні".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування