Страсбург займеться українськими виборами

Середа, 1 лютого 2006, 14:19

Парламентська Асамблея Ради Європи, можливо, розгляне на своїй сесії в квітні 2006 питання виборів в Україні, а на сесії в червні – виконання Україною зобов'язань перед Радою Європи.

Таку думку на прес-конференції в середу висловив заступник голови постійної делегації Верховної Ради в ПАРЄ Анатолій Раханський за підсумками сесії в Страсбурзі.

Член делегації, член фракції БЮТ Олена Бондаренко відзначила, що питання енергобезпеки, пов'язане з газовим конфліктом між Україною і Росією, не набрало необхідної кількості голосів і не було розглянуто ПАРЄ.

У свою чергу Раханський повідомив, що не виключено, що питання буде розглядатися на квітневій сесії ПАРЄ.

Раханський висловився за необхідність того, щоб при розгляді цього питання, його було ґрунтовно підготовлено.

Раханський також повідомив, що моніторинговий комітет ПАРЄ дозволив доповідачам по Україні Ханне Северинсен і Ренаті Вольвент відвідати Україну з 13 по 16 лютого цього року для підготовки чергової доповіді.

Крім того, за словами Раханського, під час сесії ПАРЄ комітет заслухав Сергія Головатого й Раханського з питань ситуації, що склалася навколо призначення нового складу Конституційного суду.

Комітет ухвалив відповідну декларацію, що була надіслана голові Верховної Ради Володимиру Литвину, а також депутатам.

Раханський відзначив, що на засіданні Бюро Асамблеї було ухвалене рішення делегувати в Україну місію ПАРЄ для спостереження за парламентськими виборами 2006 року в кількості до 50 осіб.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування