Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко спізнилася в Європу і попросила допомоги

Середа, 1 лютого 2006, 16:22

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявила європейським депутатам про те, що в ході парламентських виборів в Україні фактично проходять другі президентські.

Виступаючи в середу в Європарламенті в рамках засідання делегації у зв'язках з Україною, Тимошенко відзначила, що політреформа, що вступила в силу, "де-факто позбавляє президента Ющенка його повноважень відразу ж після парламентських виборів".

"І якщо бути ще чесніше, то ми сьогодні проходимо другі президентські вибори в Україні, тому що прем'єр-міністри, що сьогодні балотуються на цих виборах, будуть мати більше повноважень, ніж президент України", - відзначила вона.

Тимошенко вважає, що сформована ситуація "потребує підтримки, чіткої координації зусиль і адекватного її бачення".

Лідер БЮТ також заявила, що проголосована політична реформа була помилкою.

"Інший політичний пояс прагне до реваншу, і потрібно усвідомлювати, що цей реванш - 50 на 50". "Саме тому включилися могутні сили з боку Росії", - відзначила вона.

Відповідаючи на питання депутатів, добре чи погано те, що колишня "жовтогаряча" команда йде на вибори порізно, Тимошенко сказала: "Не погано, що ми йдемо різними командами".

"У ситуації, яка склалася, це є політичним шансом: команда президента, яка уособлює владу, не користується великою популярністю в Центрі і на Сході України, на Заході також є проблеми", - відзначила Тимошенко.

"Наша команда має більше шансів одержати більше голосів. Об'єднавшись в новому парламенті, ми продовжимо те, про що мріяли ще під час президентської кампанії", - сказала вона.

Відповідаючи на питання європейських депутатів про причини своєї відставки, Тимошенко заявила, що це був інформпривід, щоб погасити "досить гучний корупційний скандал".

"Коли світ став захлинатися цим скандалом, команда чинного президента ухвалила рішення перекрити цей шум ще більшим шумом, але тим, що не має стосунку до команди президента", - сказала вона.

Відповідаючи на питання європарламентарів щодо того, який месидж вона одержала під час зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним, Тимошенко сказала: "Оскільки останнім часом не було зустрічі з Путіним, то не було і месиджів. Тут ви можете бути абсолютно спокійними".

Усього в ході зустрічі було поставлено 24 питання, незважаючи на те, що Тимошенко спізнилася на засідання практично на цілу годину. Затримка пояснювалася тим, що літак, який виконував чартерний рейс, протягом години не міг здійснити посадку в аеропорту Брюсселя через сильний туман.

На засіданні делегації Тимошенко була одягнена в чорний класичний діловий костюм з чорно-білим комірцем.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...