Литвин зацікавився каналом Суркіса, а Тимошенко УТ-1

Четвер, 2 лютого 2006, 11:15

Голова Верховної Ради Володимир Литвин доручив Національній раді України з питань телебачення та радіомовлення надати роз’яснення щодо ситуації з ТЕТом.

Про це повідомляє "Телекритика"

Литвин передав Нацраді лист трудового колективу телекомпанії ТЕТ з проханням "вжити заходів, які забезпечували б компанії можливість працювати за прозорими і рівними для всіх правилами".

Водночас голова Нацради Віталій Шевченко на брифінгу у четвер зазначив, що спікер постійно звертається до них з питаннями, пов'язаними з інформаційною діяльністю.

"Якщо до нього приходять листи від телеканалів, то він найчастіше відсилає їх до нас і просить дати якісь роз'яснення чи висловити свою точку зору, і ми оперативно надсилаємо свою відповідь... Я думаю, що Верховна Рада буде задоволена нашою відповіддю і не сумніватиметься у правильності рішення", - додав він.

А заступник голови Нацради Ігор Курус додав: "Не існує конфлікту ТЕТ і Національна рада. Існує конфлікт ТЕТу і закону".

Як повідомляла "Телекритика", 20 і 21 грудня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення прийняла низку рішень про втрату чинності ліцензій близько 20 телекомпаній.

Серед них були ТРК "Шанс", Дніпропетровська ОДТРК, ВТВ "Союз Ялта", "Службa інформації" (НТН) та телеканал ТЕТ, який втратив ліцензії у містах Запоріжжі, Мелітополі, Токмаку та Славуті. Останній розцінив ці рішення Нацради як тиск на телеканал.

Одним із власників ЗАТ "Телекомпанія ТЕТ" є Ігор Суркіс.

***

Тим часом блок Тимошенко закликає Верховну Раду переглянути склад наглядової ради НТКУ.

"Абсурдом є те, що навіть через рік після інавгурації президента державним каналом формально керує наглядова рада, яку призначав уряд Януковича і членами якої до сьогодні залишаються Дмитро Табачник, Володимир Рибак та інші представники колишньої влади. Необхідно негайно змінити її склад", - заявив 5-й немер БЮТ Андрій Шевченко на зустрічі в Рівному, повідомляє прес-служба блоку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування