Литвин скаржиться, що до нього приведуть людей за гроші

Четвер, 2 лютого 2006, 13:53

Народна партія заявляє про те, що провладні партії 7 лютого збираються проводити мітинги біля будинку Верховної Ради з вимогою скасувати відставку Кабінету міністрів.

Про це сказали журналістам на прес-конференції представники парламентської фракції Народної партії, повідомляють "Українські новини".

Зі слів депутата Ради Ігоря Єремеєва, в партії є інформація, що провладні партії відправили в регіони кур'єрів, які за гроші збирають людей для проведення мітингів у Києві в день початку 9-ої сесії парламенту.

"Привезти 7-го числа 20 тисяч людей, щоб створити протистояння", - сказав Єремеєв.

При цьому він не уточнив, які саме партії маються на увазі, і повідомив, що така інформація надходить від членів Народної партії з регіонів, зокрема з Львівської області.

Крім того, депутат Ради Олег Зарубінський підкреслив, що проведення таких мітингів - не вихід з управлінської кризи, у якій зараз перебуває держава.

"Де впевненість, що 8-го лютого ще 20 тисяч не вийдуть (на мітинги) з іншими вимогами?", - сказав Зарубінський.

При цьому депутати закликали політичні сили до пошуків компромісу для того, щоб зберегти державну й територіальну цілісність країни.

На їхню думку, вирішальними для України будуть найближчі 200 днів - період виборчої кампанії, процес формування парламентської більшості й уряду.

У зв'язку із цим Народний блок Литвина написав звернення, в якому закликає українців до пошуків компромісу й взаєморозуміння, до єднання.

Водночас керівник юридичного департаменту штабу Блоку “Наша Україна Роман Зварич заявив, що "Наша Україна" не збирається проводити будь-яких акцій під стінами Верховної Ради.

“Сьогодні нами ухвалено рішення - не проводити ніяких акцій під стінами парламенту 7 лютого. Ми не відходимо від своєї позиції щодо тієї ганебної постанови , але ми би не хотіли давати жодного приводу, аби хтось міг сказати, що “Наша Україна” нехтує правовими рамками, - підкреслив Зварич, повідомляє прес-служба Блоку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News