Єхануров розписав свої плани до 2012, і не забув донецьких

Четвер, 2 лютого 2006, 14:25

Виконуючий обов'язки прем'єр-міністра Юрій Єхануров називає завданням уряду дворазове збільшення реального ВВП до 2012 року.

Про це Єхануров заявив, представляючи студентам Києво-Могилянської академії довгострокову стратегію розвитку України.

"До 2012 року подвоїти ВВП", - сказав він.

При цьому Єхануров зазначив, що метою програми є перетворення України в європейську державу з відповідним поліпшенням добробуту українських громадян.

Він сказав, що конкурентоспроможна економіка, яка динамічно розвивається, має стати запорукою соціального розвитку.

Програма передбачає зростання ВВП при контрольованій інфляції за рахунок поліпшення інвестиційного клімату як для зовнішніх, так і для внутрішніх інвесторів, відмову від втручання держави в діяльність бізнесу.

Програма також передбачає розвиток інтелектуального потенціалу нації й гарантування державою високих стандартів у сфері освіти й охорони здоров'я.

Зі слів Єханурова, план дій програми спрямований на єднання країни.

Інструментом для цього має стати створення умов для легкої міграції населення, насамперед за рахунок формування транспортної інфраструктури.

"Щоб людина з Донецька у Львів могла легко переміститися", - сказав Єхануров.

Програма також передбачає зниження зовнішньої енергетичної залежності України, скорочення частки держпідприємств до 2010 року до рівня, коли вироблена ними продукція становитиме не більше ніж 10% від ВВП.

Програма також передбачає одержання Україною суверенного рейтингу інвестиційного рівня до 2008 року, зниження інфляції до 2008 року до рівня не більше ніж 6%, збільшення до 2010 року в 10 разів розміру щорічних прямих іноземних інвестицій і збільшення туристичного потоку з/в Україну до 30 млн. чоловік.

Крім того, програма передбачає зниження до 2009 року до 2% кількості людей, що проживають за межею бідності, забезпечення соціальним житлом малозабезпечених верств населення, доведення в 2010 році середнього метражу житла на душу населення до 30 кв. м, зниження смертності немовлят до 0,5% і підвищення середньої тривалості життя до 75 років.

Як повідомляло агентство, в 2005 році реальний валовий внутрішній продукт зріс на 2,4% порівняно з 2004 роком.

В 2004 році ВВП зріс на 12,1% порівняно з 2003 роком до 345 943 млн. гривень.

Виконуючий обов'язки міністра економіки Арсеній Яценюк прогнозує зростання ВВП в 2006 році на рівні 2005 року, коли він становив 2,4%.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування