На Єханурова подадуть до суду через секретність Януковича

Четвер, 2 лютого 2006, 16:16

На Кабінет міністрів можуть подати в суд через відсутність відповідей на офіційні запити громадян розсекретити документи, видані урядом Віктора Януковича.

Позов збирається подати Альянс "Майдан" і Харківська правозахисна група, повідомив у четвер на прес-конференції правовий радник альянсу "Майдан" Олександр Северин.

Він розповів, що в середу минув термін для відповіді на перший запит, яких подавав він сам, у зв'язку з чим він має намір подати в суд, а 5 лютого будуть подані ще три позови.

Запити подавалися в рамках акції під назвою "На чисту воду!", метою якої є розсекретити документи, прийняті під грифом "не для друку", що не передбачений українським законодавством, у тому числі й урядом Віктора Януковича.

За словами Северина, за місяць до початку цієї акції близько 40 громадян подали офіційні запити з проханням вислати повний текст цих розпоряджень і постанов.

Северин також нагадав, що аналогічна акція проводилася торік після появи 42 указів і двох розпоряджень президента Віктора Ющенка, що також мали гриф "не для друку".

Северин повідомив про намір продовжити ці акції з використанням тих же методів.

У свою чергу, координатор альянсу "Майдан" у зв'язках із громадськістю і ЗМІ Володимир Мартинюк висловив упевненість, що акція досягла своєї мети. "Хоча ми і не одержали старі документи, але влада більше не видає нових", - підкреслив він.

Крім того, Мартинюк відзначив, що низка нових указів і розпоряджень, що уже не мають особливого грифа і вносять зміни в більш старі укази, дають можливість зрозуміти, яких питань стосувалися ці засекречені акти.

"Інтерфакс Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування