Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович ніяк не визначиться – їхати йому за Тимошенко чи ні

Четвер, 2 лютого 2006, 17:57

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявив, що на даний час центральний офіс політичної організації відпрацьовує питання його візиту в Брюссель, формат виступів і зустрічей у Європарламенті.

Як повідомляє прес-служба партії, він пообіцяв повідомити пресі, як тільки "візит буде відпрацьований".

За словами Януковича, є бажання Партії регіонів продемонструвати свою позицію в питаннях майбутнього розвитку України і взаємин з ЄС і Росією.

Він підкреслив, що не збирається протиставляти "політику ЄС Росії і політику Росії - ЄС".

"Ми чітко собі уявляємо, що майбутнє України в тому, щоб побудувати міст між Європою і Росією, але через Україну, а не в обхід", - сказав Янукович.

Водночас радник Януковича Ганна Герман повідомила "Делу", що замість Януковича в Європарламент може поїхати хтось інший.

"Я не виключаю можливості його особистої участі в засіданні Європарламенту. Але можливо, приїде його представник", - сказала вона. За її словами, зараз для нього "гарячий час" - він їздить по регіонах.

У Європарламенті повідомили, що їм нічого невідомо про такий формат зустрічі. "Заміна – це варіант, який нас не влаштовує", - повідомили в прес-службі Європарламенту, підкресливши, що запрошення було надіслано на ім'я Януковича, а не Партії Регіонів.

Крім того, лідера "регіоналів" планували заслухати разом з Юлією Тимошенко, яка у середу вже виступила в Брюсселі. Однак ця пропозиція була висловлена в неофіційній формі.

"У запрошенні, яке Віктор Федорович отримав від Європарламенту, було написано "у зручний для вас час", - сказала Герман.

Вона також пояснила, що європейці спізнилися з запрошенням. "У Віктора Януковича вже заплановані зустрічі в регіонах. Він не може їх скасувати, тому що тисячі людей на нього чекають", - сказала Герман.

"Віктор Федорович хотів би, щоб Європа знала про його ініціативу створення "моста Брюссель - Москва", крім того, він обов'язково буде говорити про "газову угоду", - додала вона.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування