Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко пішла по лінії Медведчука

П'ятниця, 3 лютого 2006, 09:31

Заступник керівника Блоку Юлії Тимошенко Микола Томенко заявив, що БЮТ не буде підтримувати рішення про вступ України до НАТО, доки це питання не отримає суспільної підтримки.

Про це Томенко заявив у прямому ефірі на каналі ВДТ-6 під час візиту до Вінниці, передає УНІАН.

"У таку серйозну організацію, як НАТО, можна вступати, якщо цього хоче більшість громадян України", - вважає заступник голови БЮТ.

За його словами, сьогодні склалась така ситуація, що більшість громадян України не розуміють переваг вступу в НАТО.

"Ця необізнаність суспільства відносно питання НАТО - проблема влади, яка мусила б пояснити конкретно, що ми отримуємо з точки зору колективної безпеки, обороноздатності армії", - зауважив Томенко.

Заступник голови БЮТ вважає, що "проводити референдум з цього питання безглуздо, адже сьогодні, згідно з опитуванням, приблизно 25-30% розуміють, що таке НАТО, і кажуть, що це вигідно для України".

Він сказав, що сьогодні це гра окремих політичних сил, які розуміють, що більшість населення має негативну позицію щодо вступу України в НАТО і використовують це для підвищення свого рейтингу.

"Тому треба більше просвітницької, роз’яснювальної роботи щодо НАТО, і тільки за кілька років можна ставити питання про вступ до цієї організації", - додав Томенко.

За його словами, "наша позиція однозначна: поки не буде суспільної підтримки такого рішення, ми у складі нового уряду не будемо підтримувати швидких рішень щодо вступу України в такі організації".

Як відомо, проти вступу України в НАТО найактивніше виступають СДПУ(о).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування