Суд по Гонгадзе прикриють через сексотів?

П'ятниця, 3 лютого 2006, 10:09

Однією з причин закритого режиму слухань справи про вбивство Георгія Гонгадзе є те, що в ній мають дати свідчення секретні співробітники МВС.

Про це розповів в інтерв'ю Радіо "Свобода" міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

"Там будуть давати покази таємні агенти МВС. Вони будуть свідчити у цій справі. Їх, по закону, не можна показувати публіці. Так що обставини для певних елементів закритості там є", - зазначив він.

У той же час міністр вважає важливим, щоб "це слідство проводилося в нормальному пристосованому приміщенні, і на певні його етапи допускалися журналісти".

На питання, хто з нової влади має вплив на справу Гонгадзе, Луценко відповів, що не знає таких людей. У той же час він зазначив, що "є дуже багато людей, кому земля під ногами горить, які намагаються застосувати свої старі зв'язки аби прикрити свій злочин".

"Ви не гірше за мене пам'ятаєте, коли пана Пукача заарештували, але одна відома суддя через деякий час відпустила його на волю", - зауважив міністр.

На питання, чи покарано цю суддю, Луценко відповів: "Ні, вона не покарана. Це рішення судді, через яке вона не може бути покарана".

Зазначивши, що передсмертна записка екс-міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка, на думку Луценка, "вже дала суспільству дуже зрозумілий сигнал про те, хто організував це вбивство", на питання, чому тоді влада не діє оперативно, відповів: "Тому що знати і довести - це дві різні речі".

"Коли Кравченко перед смертю написав, що це справа рук Кучми та його оточення, то нам ще треба довести, що цей вислів є не лише правдою, але і підтверджується певними доказами", - пояснив Луценко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування