Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рибачук порівняв Медведчука зі старухою Шапокляк

П'ятниця, 3 лютого 2006, 11:04

Голова секретаріату президента Олег Рибачук заявляє, що референдум щодо змін до Конституції, який ініціює президент Віктор Ющенко, може бути проведений лише після парламентських виборів.

"Ніяких реальних кроків із запущення механізму референдуму до виборів не буде. Звичайно, секретаріат готується, але йдеться лише про те, що обговорюються можливі сценарії... Однак потреба у проведенні референдуму значною мірою залежатиме від результату виборів", - сказав Рибачук і в інтерв’ю "Україні молодій".

"Якщо відбудуться нормальні консультації, і гілки влади теж між собою порозуміються, можливо, він і не знадобиться", - додав він.

Водночас Рибачук не виключив, що референдум може відбутися ще у 2006 році.

"Я б цього сценарію не виключав. Це право народу. Хоча одразу починаються "відповіді": ага, коли так, то давайте тоді ми проведем референдуми про "мову", про вступ до НАТО або, навпаки, до ЄЕП тощо", - сказав він.

Говорячи про опозиційні сили, які прагнуть перемогти на виборах, Рибачук зазначив:

"Платформа "старухи Шапокляк" — "всьо в етой жизні нє так!" — не має майбутнього, вона заздалегідь безперспективна. Ті люди, які зараз "нетакають", уже були при владі. І це саме їм народ уже сказав, що в них було "не так".

Голова секретаріату також виключив можливість впливу його відомства на хід виборчої кампанії та її результат.

"От зараз іде виборча кампанія, і тут, у цих стінах, не робиться результат голосування. Банкова більше не працює на це. Якби було інакше, то можна собі уявити, яку б ми мали чергову "За Єду!", - сказав він.

Говорячи про перспективу об’єднання помаранчевих до виборів для створення єдиної коаліції в майбутньому парламенті, Рибачук зазначив, що наразі представники Блоку Юлії Тимошенко і "Нашої України" "займаються взаємонейтралізацією".

На питання, чи може президент Віктор Ющенко вплинути на об’єднання помаранчевої команди, він сказав:

"Посадити він їх може (сміється). Але при цьому я б не ризикнув посперечатися стосовно того, що вони вийдуть примирені. Цього ж не нав'яжеш, і це вже дуже серйозно. Щойно доходить до конкретних домовленостей — перепоною стають майбутні портфелі. Особливо, якщо переговори проходять у форматі сам-на-сам, і, особливо, якщо один із цих двох — президент".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування