У СБУ немає "чорних списків"

П'ятниця, 3 лютого 2006, 11:21

Служба безпеки України не має "чорних списків" осіб, яким не дозволено в'їзд до України.

Про це заявила прес-секретар голови СБУ Марина Остапенко, повідомляє УНІАН.

НОВИНИ ТаблоID

За її словами, перелік осіб, яким не дозволено перетинати український кордон, знаходиться у прикордонників, куди час від часу правоохоронні органи вносять прізвища осіб, яким з тієї чи іншої причини відмовлено у в'їзді до України.

Рішення про таку відмову, за словами Остапенко, може бути прийнято СБУ як запобіжний засіб, згідно із законодавством про СБУ, законом про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, в інтересах забезпечення безпеки України.

Прес-секретар повідомила, що з 2001 року було заборонено в'їзд до України більш як 4 тис. іноземців та осіб без громадянства.

Але це не означає, що таке рішення щодо кожної особи є незмінним, воно може переглядатись, наголосила Остапенко.

У той же час, у четвер, газета "Сегодня", посилаючись на слова прес-секретаря голови СБУ, повідомила, що в СБУ є список осіб, перебування яких небажане на території України.

Коментуючи "Українській правді" повідомлення "Сегодня", Остапенко відповіла, що достовірною є інформація УНІАН, у той час як газета "Сегодня" "інтерпретувала" її слова на свій розсуд.

Як відомо, 27 січня на територію України не було пропущено російського політолога Кирила Фролова.

Фролов є керівником відділу України Інституту країн СНД, відомий як один із лідерів Союзу православних братств у Росії, який забезпечує організаційну підтримку діяльності молодіжної організації сепаратистського напрямку "Прорив", метою якої є відділення Криму від України.

Українська правда за матеріалами УНІАН та Сегодня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування