Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Рибачука є касети, на яких Кучма в "неадекватному стані"

П'ятниця, 3 лютого 2006, 11:25

Голова секретаріату президента Олег Рибачук заявляє, що деякі одiознi чиновники часів президента Леоніда Кучми залишаються на посадах у секретаріаті президента Віктора Ющенка й досі.

Як сказав Рибачук в інтерв’ю "Україні молодій", таких людей "дуже важко звільнити".

За його словами, "найбільш одіозні — "хворіють", не вилазять із лікарняних, зникають кудись, їм неможливо вручити повідомлення про звільнення".

Рибачук також розповів, що коли він приймає на роботу нові кадри, то перевіряє їх на предмет кримінального минулого, компрометуючих зв'язків, пов'язаності з тіньовим бізнесом тощо.

"На декого при перевірці отримав ось такої товщини "корупційні досьє" (показує пальцями відстань у два-три сантиметри)! Це підстави для роботи прокуратури, не те що для звільнення. А ці люди не хочуть звільнятися!", - сказав він.

За словами Рибачука, він не впливає на рішення президента Віктора Ющенка.

"Мені такі поради на кожному кроці дають: як важливо, щоб президент чув тільки мої думки, щоб до президента заходили тільки "мої" люди... Так, як було за Кучми, який стараннями своєї інформаційної служби навіть сюжети по телевізору бачив тільки ті, які "треба", - сказав він.

За словами Рибачука, за Кучми "кожна посада мала свою ціну, справжній прейскурант існував", і це "кришувалося" з Банкової.

"Сюди сходилися всі потоки, скажімо, від контрабанди, і звідси ж розписувалися по всіляких фондах, "офшорках" тощо. Це був налагоджений механізм, тому не дивно, що з погляду того ж Медведчука те, що тут зараз відбувається, — просто несерйозно", - розповів він.

Голова секретаріату також наголосив, що Ющенко, на відміну від його попередника Леоніда Кучми, не боїться спілкуватися з людьми.

"Раніше — це ж не Президент був, це була непідконтрольна й нікому фактично не підзвітна абсолютна влада. А президентська Адміністрація взагалі не регулювалася нічим.
Тепер — повністю інша ситуація", - сказав він.

"Я до президентських виборів Медведчукові казав: "Знаєш, чому ви програєте вибори? Тому що ти ніколи Кучму не виведеш на непідготовлену аудиторію". Кучма без "фільтру", без попереднього "просівання" з народом ніколи не спілкувався... Я знаю про відеокасети, де Кучма був зафіксований в неадекватному стані, — їх просто вилучали в операторів, і все", - розповів Рибачук.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування