Ющенко вже майже всіх помирив?

П'ятниця, 3 лютого 2006, 12:40

Президент Віктор Ющенко виступить із посланням до Верховної Ради протягом перших двох тижнів роботи парламенту.

"Президент практично завершив підготовку послання до Верховної Ради, відповідно до вимог Конституції", - зазначив Матвієнко в п’ятницю на прес-конференції.

Він також розповів, що в рамках виконання плану президента Віктора Ющенко по виходу з кризи, тристороння робоча група від президента, Верховної Ради та уряду завершує свою роботу.

"Ми готуємо конкретні пропозиції, які будуть предметом обговорення в рамках трійки керівництва України за ініціативою президента. Це є предметом консультацій з політичними партіями та блоками. Президент має конкретний план і прагне його реалізації", - сказав він.

Матвієнко також розповів, що Ющенко дав доручення, і секретаріат провів консультації з представниками всіх фракцій, під час яких до них було доведено план президента виходу з кризи.

"Зараз процес переводиться в двосторонні й багатосторонні консультації", - додав Матвієнко.

На питання щодо меморандуму про чесні вибори, ініційованого президентом, і чи буде він підписаний політичними силами, Матвієнко відповів:

"Президент видав указ, і він свою функцію виконав. Сьогодні він жорстко контролює дотримання цього указу", - зазначив він.

"Я особисто маю доручення президента і займаюся цим. Включаючи регіональний аспект. І президент не заперечує проти підписання меморандуму. Але між суб'єктами виборчої кампанії. Президент не є суб’єктом виборчої кампанії", - сказав він.

За словами Матвієнка, Ющенко зацікавлений в тому, "щоб всі фігуранти домовились".

"Українська правда"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування