Ющенко обіцяє втричі більше грошей і шукає Росії альтернативу

Субота, 4 лютого 2006, 18:09

Президент Віктор Ющенко звернувся до уряду з пропозицією розробити комплексну програму підтримки і розвитку українського села.

"Переконаний – вже цього року український селянин відчує зміни на краще", - сказав Ющенко у суботу в черговому радіозверненні до громадян.

Він повідомив, що цього року видатки держбюджету на потреби села збільшено до 8 мільярдів гривень. "Це більше, ніж упродовж трьох попередніх років, разом узятих", - зазначив президент.

НОВИНИ ТаблоID

Ющенко зазначив, що цього року суттєво збільшено фінансування соціально-культурної сфери для селян, а також сільської медицини.

"Цього року уряд виділив 250 мільйонів гривень на потреби сільських лікарень. Це у 30 разів більше, ніж у 2004 році", - сказав він.

Говорячи про освітню програму на селі, Ющенко підкреслив, що цього року 100 мільйонів гривень, виділені урядом, підуть на закупівлю комп'ютерів, удосконалення технічної бази сільських шкіл.

"Вже цього року відчутну підтримку отримають ті, хто хоче розширити власне господарство. Державне пільгове кредитування сільського будівництва зросте майже вдвічі і становитиме 55 мільйонів гривень", - сказав Ющенко.

Ющенко також пообіцяв аграріям зберегти сприятливий податковий клімат. "Я гарантую – поки село не стало на ноги, ми не будемо збільшувати податковий тягар", - сказав він.

Він повідомив, що цього року уряд виділив 2 мільярди гривень на дотації агропромислового комплексу України.

"Сьогодні товар від виробника до споживача йде через численні посередницькі структури. У результаті виграє посередник, а селянин отримує мізер. Вихід з цього – розвиток торговельних бірж, їхня робота налагодить гнучку цінову політику", - сказав Ющенко.

Президент також закликав розширити ринки збуту сільськогосподарської продукції. "Ситуація, що складається з експортом м'ясо-молочних виробів, наприклад, у Росію, доводить, наскільки небезпечною є залежність від одного ринку", - сказав президент.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...