Щоб обійти Україну, Росія постачатиме газ через космос?

Понеділок, 6 лютого 2006, 09:20

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров обговорює в Афінах можливу участь "Газпрому" у спорудженні спільного грецько-турецького трубопроводу.

Як зазначає часопис "Файненшіал Таймс", на зустрічі з прем'єр-міністром Греції Костасом Караманлісом, Лавров, як очікують, висловить підтримку Москви цьому проекту, що може забезпечити альтернативний маршрут постачання газу до Західної Європи в обхід України.

Минулого тижня під час перебування в Афінах голова "Газпрому" Олексій Міллер висловив думку про те, що його компанія повинна придбати частку акцій у грецько-турецькому проекті і збільшити його пропускну спроможність до 10 мільйярдів кубометрів газу на рік.

Тим часом, виступаючи у Мюнхені на міжнародній конференції з питань безпеки, міністр оборони України Анатолій Гриценко, дав зрозуміти, що Росія використовує газ в якості зброї.

Повідомляючи про це, російська агенція новин (ІТАР-ТАСС) зазначає також, що Гриценко розкритикував українсько-російську газову угоду як таку, яку було укладено у спосіб, що не відповідає вимогам 21-го століття.

Бі-Бі-Сі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...