Литвин стане тим, ким схоче, і домовлятись не буде

Понеділок, 6 лютого 2006, 09:55

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин переконаний, що після виборів стане тим, ким схоче він, а не тим, ким пророкують аналітики.

"Мені дуже подобаються аналітики, що вони ніколи не залишаться без роботи. Вони сьогодні дають одні оцінки і прогнози, а потім будуть аналізувати, чому ці прогнози не справдилися й не були реалізовані. Я хотів би як відповідь сказати: я стану тим, ким я захочу стати", - заявив Литвин у неділю на каналі НТН.

"Якщо захочу, буду спікером. Захочу, буду прем’єром. Це буде залежати від мого вибору. Оскільки іншого вибору не буде", - наголосив він.

Щодо можливості блокування в майбутньому парламенті, то Литвин зазначив, що на сьогодні не вів з жодною політичною силою переговорів щодо можливого блокування у ВР.

"Я до цього підхожу практично і політично. Перше. Практично. Якщо з кимсь вести переговори, це буде означати, що інші будуть починати дружити проти себе. А з другого боку, виникає тоді спокуса для постановки такого питання: Ну, вони ж об’єднаються, то давайте проголосуємо просто за одну політичну силу, в однієї буде рейтинг 20%, в інший буде 5%, але ж вони об’єднаються!".

На питання щодо фінансування рекламної кампанії блоку Литвина, його лідер відповів, що цим не займається.

"Я вам скажу відверто, я не займаюсь фінансовими проблемами організації виборчої компанії і не хочу цим питанням займатись. Я займаюся роботою спікера ВР України. І майже не займаюсь передвиборчою компанією. Це моя принципова позиція", - зазначив голова ВР.

Литвин також висловив обурення тим, що міністр внутрішніх справ Юрій Луценко нарахував у списку блоку Литвина 16 людей, цікавих для його відомства.

"Я думаю, що Юрію Луценко треба займатися своєю справою. Його ніхто не уповноважив, і законом не передбачено, щоб він рахував списки. Хай він краще порахує інші списки, або дасть об’єктивну інформацію. Це просто ще один показ такої розхристаності організації влади в Україні", - зазначив він.

"Хай він просто візьме і прочитає статистику, скільки в нас збільшилось злочинів, і скільки цих злочинів розкрито, а не маніпулює статистикою. Якщо потрібно, то ми, очевидно, це допоможемо зробити", - додав Литвин.

Щодо попередження Луценка про псевдо замахи, то Литвин порадив йому доповісти про це в парламенті.

"Я просив би керівників, які мають владу, наділені владою саме в правоохоронній системі, утриматися від цього роду заяв, бо під ці заяви можуть справді щось організувати для того, аби спровокувати велику кризу і протистояння в країні. Хто тоді буде відповідати за подібного роду отакі безвідповідальні заяви?", - зазначив Литвин.

"Якщо вони є – треба про них публічно сказати. Якщо це потрібно – прийти і сказати у ВР України. Треба в решті решт, щоби почали займатися своєю роботою, а не займалися власним піаром", - додав голова ВР.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News