Після відпустки міністр зрозумів, що йому не подобається газова угода

Понеділок, 6 лютого 2006, 10:22

Міністр фінансів Віктор Пинзеник заявляє, що газова угода, підписана між НАК "Нафтогаз" та "РосУкрЕнерго", не забезпечує стабільність ціни на російський газ та його баланс.

"Ця угода не є настільки надійною, щоб країна відчувала себе спокійно і з погляду балансу газу, і з погляду ціни на нього", - сказав Пинзеник в інтерв’ю "Львівській газеті".

Водночас міністр зазначив, що його відомство не брало участь у переговорах і не знало його нюансів.

"А звідки мені було знати про нюанси переговорів? Я за тиждень до того написав заяву й пішов у відпустку... Міністерство фінансів (залежно від того, що нам надавали) робило свої висновки", - сказав він.

НОВИНИ ТаблоID

Крім того, Пинзеник сказав, що не володіє точною інформацією про умови створення газового спільного підприємства і не бачив остаточного варіанта угоди.

"Хочу зауважити, що Міністерство фінансів цікавила не стільки ціна на паливо, скільки її прив’язка до транзиту. Бо ціна газу має безпосередній стосунок до ставки на транзит. Хочу вам нагадати, що 7,5 млрд. кубометрів газу використовують на сам процес “прокачки” голубого палива. Власне, мене турбує, чи в остаточному варіанті угоди згадано про ці 7,5 млрд. газу", - сказав він.

Пинзеник також спростував інформацію про можливі значні коливання курсу долара у 2006 році.

"Я не бачу жодних загроз для того, щоб усерйоз говорити про значні коливання курсу долара... Платіжний баланс України цього року, за нашими оцінками, буде позитивним. Завжди мали позитивне сальдо з капітальних операцій. Відповідно, нині не бачимо якихось загрозливих тенденцій для курсу долара", - розповів він.

За словами Пинзеника, у 2006 році Мінфін планує розпочати новий етап боротьби з контрабандою.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування