Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЛИТВИН ХОЧЕ ЯКНАЙДАЛІ ПЕРЕСЕЛИТИ ГОЛОВНИЙ СУД УКРАЇНИ

Понеділок, 6 лютого 2006, 11:28

Спікер Верховної ради Володимир Литвин пропонує депутатам розглянути питання про перенесення Конституційного Суду в Харків.

Про це Литвин заявив у понеділок у ході погоджувальної ради лідерів парламентських фракцій і комітетів, повідомляє УНІАН.

Спікер відзначив, що у випадку позитивного рішення, потрібно буде подивитися, чи всі призначені судді КС погодяться переїжджати в Харків.

Литвин повідомив, що в письмовому вигляді звернувся до голови Комітету ВР із питань правової політики Василя Онопенка про підготовку і розгляд питання призначення суддів КС у парламенті.

НОВИНИ ТаблоID

Він також попросив Онопенка розповісти, чи всі судді, призначені президентом і обрані Всеукраїнським з'їздом суддів, виконали умови, необхідні для вступу на посаду.

Спікер звернув увагу присутніх, що існує звертання європейських структур, у якому відзначається, що в демократичних державах не виконуються демократичні процедури.

Як сказав Литвин, він розуміє, що європейські структури були інформовані лише з одного боку, тому він підготував їм відповідь.

За словами Литвина, якщо дотримуватися букви закону, то місячний термін, протягом якого судді повинні були принести присягу, вже минув, і тепер потрібно їхнє нове призначення.

Спікер також спрогнозував, що майбутня IX сесія парламенту IV скликання буде надзвичайно напруженою і відповідальною, повідомляє Ліга.

Він повідомив, що за період між сесіями в парламент надійшли пропозиції від президента щодо першочергового розгляду пакета законопроектів. У зв'язку з цим голова ВР доручив профільним комітетам підготувати ці законопроекти до розгляду в першочерговому порядку.

"Для того, щоб не було розмов, що в нас парламентська криза, якої я не бачу", - пояснив він. За словами Литвина, те саме стосується і законопроектів, внесених Кабінетом Міністрів.

Литвин також нагадав, що раніше звернувся до прем'єра з проханням надати всі документи, що стосуються підписання газових угод між Україною і Росією.

При цьому він повідомив, що від уряду надійшли тільки ті документи, що вже були опубліковані в ЗМІ, а інші були приховані від парламенту і тим самим, за словами Литвина, приховані від суспільства.

У зв'язку з цим спікер звернувся до профільних комітетів парламенту з проханням підготувати свої пропозиції щодо цієї ситуації для того, щоб парламент мав об'єктивну інформацію з даного питання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування