Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Відставка Єханурова підірвала рейтинги Тимошенко і Литвина

Понеділок, 6 лютого 2006, 12:25

Блок "Наша Україна" на 5% випередив БЮТ, зайнявши друге місце у рейтингу політичних партій, які мають намір потрапити до Верховної Ради.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, організованого Національним інститутом стратегічних досліджень.

Результати дослідження показали, що за два місяці до дня виборів до Верховної Ради України мають шанс потрапити 6 політичних сил.

Зокрема, серед виборців, які обов’язково або скоріше за все підуть на вибори, 24% підтримають Партію регіонів, 22% – блок "Наша Україна", 15%блок Юлії Тимошенко, 9% – КПУ, 8% – СПУ і 5% – Народний блок Литвина.

При цьому про можливість змінити свій вибір заявили 29% прихильників БЮТ, 38% - Народного блоку Литвина та 33% - СПУ, зазначається в повідомленні.

На думку авторів дослідження, на "стійкість" симпатій виборців БЮТ та Народного блоку Литвина "негативно" вплинула позиція їх лідерів під час відставки уряду Єханурова.

Зокрема, це рішення не підтримують 46% прихильників БЮТ та 42% прихильників НБЛ.

НОВИНИ ТаблоID

Частина виборців СПУ у січні була розчарована виступами Мороза проти політики президента.

Діяльність Віктора Ющенка продовжують підтримувати 38% електорату соціалістів, говориться в повідомленні.

"Збільшення кількості прихильників блоку "Наша Україна" відбулося за рахунок електорату БЮТ.

Ця тенденція може розвиватися. Результати опитування дають підстави для такого висновку, адже 45% прихильників БЮТ позитивно оцінюють діяльність президента України", - говориться в повідомленні.

Автори дослідження відзначають, що "Наша Україна" має найвищий ступінь мобілізації електорату - 69% його прихильників відзначили, що обов’язково прийдуть на виборчі дільниці. У Партії регіонів цей показник дорівнює 63%.

При цьому в західних та центральних областях країни у виборах обов’язково візьмуть участь 63-64% виборців, тоді як у східних та південних областях лише 53-55%.

Найбільшу симпатію виборців має політична реклама Народного блоку Литвина (28% опитаних сподобалася рекламна продукція) та блоку "Наша Україна" (26%). Найгірше сприймається виборцями реклама Партії регіонів. 36% респондентів висловили своє негативне ставлення до неї.

Опитування проводилося з 21 по 28 січня 2006 року. Методом інтерв’ю опитано 2000 респондентів віком від 18 років. Статистична похибка вибірки не перевищує 3,2%.

Слід відзначити, що результати опитування суттєво відрізняються від інших опитувань. Інші соціологічні служби зафіксували рейтинг Партії регіонів на рівні вище 30%, тоді як рейтинг КПУ не перевищує 5%.

Національний інститут стратегічних досліджень є науково-дослідною установою аналітично-прогнозного супроводу діяльності президента України та його секретаріату.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...