Мороз переймається, що газові ціни не "заморозили"

Понеділок, 6 лютого 2006, 14:13

Створення спільного російсько-українського підприємства ЗАТ "УкрГаз-Енерго" загрожує енергетичній безпеці України.

Про це заявив лідер Соцпартії Олександр Мороз, повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу СПУ.

"Домовленість про створення "УкрГаз-Енерго" сумнівна з погляду ефективності і енергетичної безпеки для України, адже за супутніми протоколами ми передаємо наші сховища, а це може призвести до втрати єдиного важеля впливу, який залишився в української газотранспортної системи", – зазначив Мороз.

НОВИНИ ТаблоID

Лідер соціалістів також звернув увагу на те, що ціна на газ для України виявилася не зафіксованою на п'ятирічний термін, тому він прогнозує, що вартість "блакитного палива" може збільшитися на 10-15%.

"Насторожує також те, що не відома остаточна ціна на газ для промисловців. Вони не уклали необхідних контрактів, що ставить під загрозу зупинки підприємства України", – додав Мороз.

Як відомо, 2 лютого НАК "Нафтогаз України" і "РосУкрЕнерго" створили спільне підприємство ЗАТ "УкрГаз-Енерго" для поставок газу до України.

Крім того, ЗАТ "УкрГаз-Енерго" і компанія "РосУкрЕнерго" підписали 5-річний контракт про поставки середньоазіатського і російського природного газу до України за ціною 95 дол. за тисячу кубометрів.

В той же час, після підписання угоди один із виконавчих директорів "РосУкрЕнерго" Костянтин Чуйченко заявив, що компанія може переглянути ціну на природний газ, який поставляється "Укргаз-Енерго".

За його словами, ціна залежить від вартості російського газу для "РосУкрЕнерго".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування