Єхануров просить кинути в нього камнем через Тимошенко

Понеділок, 6 лютого 2006, 18:51

Українська делегація продовжує у Москві переговори з ВАТ "Газпром" щодо постачання газу.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Юрій Єхануров у понеділок журналістам у Києві.

"Сподіваюсь, завтра до вечора ми завершимо цей переговорний процес", - сказав прем’єр.

Єхануров не уточнив, які питання обговорюються зараз у Москві, зазначивши лише, що йдеться про деякі додатки до угоди про постачання газу у 2006 році в Україну, які не вдалося підписати під час переговорів 4 січня у російській столиці.

Єхануров прогнозує, що до найближчого засідання Кабміну, запланованого на 8 лютого, будуть уже остаточно підписані всі документи й тоді можна буде називати всі цифри щодо обсягів газу й цін і дати необхідні роз'яснення.

У той же час Єхануров не зміг спрогнозувати, коли можуть бути підписані між Україною й Росією міжурядові угоди щодо газу.

"По міжурядовим ми ще не домовилися", - сказав Єхануров, додавши, що спочатку потрібно завершити переговори на рівні компаній.

Єхануров заявив, що уряд може обмежити верхню ціну газу, навіть за умови встановлення нерегульованого тарифу для СП "Укргаз-Енерго".

"А що таке регульований чи нерегульований тариф. Це пов’язано з монополізмом. Якщо ти монополіст, то у тебе регульований тариф, а якщо ні – то нерегульований. Але це нічого не значить", - сказав він.

"Це значить лише те, що на засіданні уряду буде записано державну політику у сфері ціноутворення на газ, і ми, відповідно до законів України, маємо право таку політику проводити. І я можу поставити “дах” – от не вище цієї цифри", - сказав Єхануров.

Він також зазначив, що доцільно було б поцікавитися, скільки коштував газ для української промисловості в минулому, позаминулому та, окремо, в 1997-му році, коли газ постачали "Єдині енергетичні системи України" (компанія, що належала Юлії Тимошенко).

"Хай у мене кинуть каменем, якщо десь був газ дешевше 95 доларів (для промислових підприємств) у 97-му році", - сказав Єхануров.

УНІАН, Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування