Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин образився на безпардонних і не допустить збурень

Вівторок, 7 лютого 2006, 09:41

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає основним завданням парламенту напередодні виборів не допустити масових заворушень.

Про це він заявив, відкриваючи останню сесію Верховної ради 4-го скликання.

"Не уперше і не в останнє в історії будуть сесії Верховної Ради, виразно означені і пройняті виборчим настроєм, не вперше і не в останнє наші погляди, політуподобання й незгоди виплескуватимуться у крутій і гарячій до гострих зіткнень полеміці", - зазначив Литвин.

Водночас, на його думку, особливість цієї сесії у тому, що "слідом за президентськими виборами має бути легітимно сформовано органи влади на всіх рівнях".

НОВИНИ ТаблоID

"По суті, це вибір майбутнього, і вже сьогодні очевидно, що він може датися нам високою ціною і потребуватиме особливої відповідальності", - наголосив голова Верховної Ради.

"Наше завдання зробити все, щоб ВР слугувала підтриманню суспільного діалогу, рівноваги й передбачуваності в країні. Наше завдання – упередити і не допустити будь-яких стихійних чи свідомо організованих збурень і нецивілізованих виявів", - підкреслив голова Верховної Ради.

"Не закликаю підписувати меморандуми, ціна яких уже добре відома, давайте просто дотримуватись неписаного кодексу професійної честі, порядності та колегіальної доброзичливості", - звернувся до депутатів Литвин, особливо до тих, хто вбачає свій "креативний ресурс у безпардонній критиці парламенту, часткою якого є сам".

Натомість Литвин запропонував депутатам створити комісію з моніторингу за виборами, яку запропонував очолити старійшинам парламенту Георгію Крючкову та Ігорю Юхновському, які вирішили, до того ж, більше не будуть балотуватися до парламенту.

На його думку, до неї мають увійти представники громадських організацій, ЦВК, судової гілки влади та правоохоронних органів за згодою.

За словами Литвина, цьому парламенту "ні сьогодні, ні завтра не соромно дивитися в очі", оскільки він не став "маніпулятивним" і в дні кризи "не схибив в оцінці ситуації".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:36
Як формують списки військовополонених для обміну та чи є пріоритетність? Пояснення
18:31
Лише 26% заявок про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію – Мінвідновлення
18:21
Зеленський провів Ставку: увага до захисту інфраструктури, ситуація на фронті, виробництво зброї
18:20
Михальчик здобув срібну нагороду на перегонах "24 години Ле-Мана"
18:19
Зеленський сподівається, що Трамп не буде проти України
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
Усі новини...