Москаль не хоче допомоги від москалів

Вівторок, 7 лютого 2006, 10:26

Губернатор Луганської області Геннадій Москаль заявляє, що Луганськ не потребує російської допомоги у подоланні аварії на тепломережі в Алчевську.

“Нічиєї допомоги ми не потребуємо, оскільки в суботу вже закінчуємо усі відновлювальні роботи в Алчевську", - сказав він, коментуючи заяви Юрія Лужкова про готовість Москви вислати до Алчевська гуманітарний вантаж.

“Де ці “рятівники” були раніше, коли трагедія лише трапилася? Якщо вони щиро хотіли допомогти, потрібно було зробити це тиждень тому", - заявив Москаль, повідомляє прес-служба Блоку "Наша Україна".

НОВИНИ ТаблоID

Губернатор також сказав, що нічого не чув про заяви Лужкова, а на нього особисто ніхто з московського уряду не виходив.

“Думаю, в Україні вистачить місць, де наших дітей зможуть прихистити. Тому не бачу ніякого резону в тому, аби когось вивозити з Алчевська до Росії, - зазначив Москаль.

Між тим Мінфін виділив 17,5 мільйонів гривень на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації в Алчевську.

З них 12,5 млн. грн. перераховано на невідкладні заходи з відновлення теплопостачання, 5 млн. – на забезпечення оздоровлення та навчання дітей Алчевська, передає прес-слуба мінфіну.

Раніше Лужков заявляв, що московська влада готова надати усю необхідну допомогу Алчевську, який залишився без тепла і світла.

"Якщо буде звернення з боку голови Держдуми й уряду Росії, ми готові допомогти і відправити гуманітарний вантаж у Луганську область", – сказав Лужков, повідомляє Газета.ру з посиланням на ІТАР-ТАРС.

Він дав вказівку керівнику столичного будкомплексу Володимиру Ресіну і голові соціальної сфери міста Людмилі Швецовій "негайно організувати роботу по підготовці і відправленні в Алчевськ близько 40 потужних теплових гармат, теплого одягу й електрообігрівачів".

Крім того, "необхідно підготуватися до можливого прийому людей із замерзаючого міста", відзначив Лужков.

Як відомо, в Алчевську через морози і неналежний стан тепломагістралей відбулася аварія, внаслідок чого повністю вийшла з ладу система енерго- і теплопостачання.

Протягом останнього тижня близько 3500 дітей були вивезені в кримські і західні санаторії і табори.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News