Івченко не почув, що РосУкрЕнерго піднімає ціну

Вівторок, 7 лютого 2006, 13:10

Керівник НАК "Нафтогаз України" Олексій Івченко не знає про наміри компанії РосУкрЕнерго підняти ціну на газ для України вище 95 доларів за 1000 кубометрів.

"Я цього не чув (про зміну ціни). Коли з’явилися такі повідомлення у наших ЗМІ, я передзвонив у РосУкрЕнерго, і вони сказали, що нічого такого не заявляли", - сказав Івченко на прес-конференції у вівторок.

НОВИНИ ТаблоID

Він вкотре наголосив на тому, що ціна на російський газ для України протягом 5 наступних років складатиме 95 дол. за 1000 куб.

"Ціна буде з 2006 по 2010 рік. Сьогодні нам говорити про зміну ціни немає підстав", - сказав Івченко.

Як відомо, раніше один з виконавчих директорів РосУкрЕнерго Костянтин Чуйченко стверджував, що компанія може переглядати ціну на російський газ, що постачається спільному підприємству УкрГазЕнерго.

Керівник "Нафтогазу" також повідомив, що узгодив з "Газпромом" баланс спожитого Україною за січень російського газу, зазначивши, що проблему відбору газу також вирішено.

"На сьогодні ми з "Газпромом" утрясли баланс січня, підписали його, і я констатую, що січень у нас закритий і ми за цей газ будемо розраховуватись відповідно до підписаних нами угод, тобто в межах 95 доларів", - розповів він.

"Коли ми споживали газ, то назвати перебором це не можна у січні, тому що на той момент не було підписано балансу січня, не було актів прийому-передачі газу, який ми отримуємо з Туркменістану, з Росії, тобто баланс був не підбитий", - додав Івченко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування