Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Помаранчеві сваряться, але обіцяють об'єднатися до п'ятниці

Вівторок, 7 лютого 2006, 13:39

Перший заступник керівника виборчого штабу "Нашої України" Роман Зварич, вважає, що за кілька днів угоду про створення помаранчевої коаліції в майбутньому парламенті буде підписано.

"Буквально через двадцять хвилин розпочнуться переговори між представниками "Нашої України", БЮТ та СПУ. А завтра за стіл переговорів сядуть усі п’ятеро учасників переговорів - разом з Блоком ПРП-Пора та УНБ Костенка-Плюща", - сказав він на прес-конференції у вівторок, повідомляє прес-служба НУ.

У той же час член фракції БЮТ Володимир Яворівський, звертаючись до представників фракцій "Наша Україна", УНП, партії "Реформи і порядок", Соцпартії, а також партії "Пора" сказав, що у вівторок вони одержать документ, у якому БЮТ викладає свою позицію, що стосується створення коаліції в майбутньому парламенті.

"У ній немає ніякого розподілу портфелів", а задекларовані базові принципи національної ідеї, розробленої на Майдані", - сказав він.

"Бандити повинні сидіти у тюрмах, а вони сьогодні шиють фраки і метеликів для того, щоб займати ці місця тут у нас (у парламенті)", - відзначив Яворівський, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми не маємо права сьогодні наговорити один одному дурниці, тому що ми будемо разом обов'язково", - підкреслив він.

НОВИНИ ТаблоID

Між тим Зварич заявив, що Тимошенко не сприймає формату переговорного процесу, запропонованого "Нашою Україно", вважаючи, що переговори варто проводити у форматі "трійки" – "Наша Україна", БЮТ та СПУ.

Однак, як зазначив Зварич, "ініціатива "Нашої України" поклала початок переговорному процесу між "Нашою Україною", БЮТ, СПУ, Блоком Костенка-Плюща, Пора-ПРП. І нашою принциповою позицією було те, що учасниками переговорного процесу мають бути усі "помаранчеві".

"Нашою принциповою позицією та передумовами підписання Договору були і залишаються певні засади - президент Віктор Ющенко є політичним лідером створюваної коаліції", - зазначив він.

"Нас також здивувало, що у запропонованому БЮТ проекті угоди нема тези про те, що безумовним лідером помаранчевої коаліції має бути виключно президент, а створена помаранчева коаліція має реалізувати президентську програму розвитку країни", - сказав він.

"Ми готові йти на будь-які компроміси, але тільки не в питанні лідерства помаранчевої коаліції", - додав Зварич.

За його словами, в понеділок "Блоком Юлії Тимошенко було порушено домовленості щодо перебігу переговорного процесу та оприлюднено свій варіант договору".

"В цій ситуації, ми просто зобов’язані поінформувати громадськість про зміст документа, який було напрацьовано нами в ході переговорного процесу", - зауважив Зварич. 


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування