Поки Івченко хвалив себе за досягнення, йому понизили рейтинг

Вівторок, 7 лютого 2006, 13:58

Незалежне рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" оголосило про призупинення довгострокового кредитного рейтингу НАК "Нафтогаз України".

Як повідомили УНІАН в агентстві, рішення викликане невизначеністю перспектив довгострокового розвитку компанії і ступеня дії чинників, які мають ключовий вплив на кредитоспроможність НАК "Нафтогаз України".

Там також наголосили на ненаданні керівництвом компанії необхідних рейтинговому агентству коментарів і роз'яснень.

НОВИНИ ТаблоID

Водночас керівник "Нафтогазу" Олексій Івченко на прес-конференції у вівторок заявив, що ситуація зі сплатою НАКом кредитів є стабільною і "жодних проблем зі сплати відсотків і тіла кредитів немає".

"Наш кредитний портфель від капіталізації "Нафтогазу" на сьогодні складає до 17%. Всі подібні структури, в тому числі і "Газпром", закредитовані до 70%. Це нормальна міжнародна практика таких корпорацій", - завірив він.

Крім того, за словами Івченка, багато іноземних компаній пропонують "Нафтогазу" свої послуги з кредитування.

Як відомо, довгостроковий кредитний рейтинг НАК "Нафтогаз України" було присвоєно агентством "Кредит-Рейтинг" 13 січня 2005 року на рівні "uaАА" за українською національною шкалою.

11 листопада 2005 року агентство знизило кредитний рейтинг НАК "Нафтогаз України" до рівня uaА, змінивши прогноз рейтингу на негативний.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування